Tájékoztató hulladékszállítással kapcsolatban


Tisztelt Ingatlantulajdonosok!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. év elejétől Gánt Község valamennyi ingatlana bekapcsolásra kerül a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásba.


Felhívjuk figyelmüket, hogy az ingatlantulajdonos/használó és a közszolgáltató közötti jogviszonyt jogszabály hozza létre.
A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 2. § (1) 27. pontja kimondja, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás egy kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatás. Ezzel a rendelkezéssel a törvény keletkezteti a hulladékszállítás utáni fizetési kötelezettséget.


A Szerződés megkötéséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:
- Személyesen:
Gánt Község Önkormányzatának szervezésében a Művelődési Házban (Gánt, Béke tér 20.)
2022.11.28. hétfőn 8:00-15:30 óra között
2022.11.29. kedden 8:00-15:30 óra között Kérjük, hogy a szerződéskötéshez a lakcímkártyáját és személyazonosító okmányát (vállalkozás esetén a képviseletet igazoló iratot, adószámot, cégjegyzékszámot, bélyegzőt) hozza magával!


- Online:
www.deponia.hu honlapon az Űrlapok menüpontban található „Új bekapcsolás” nyomtatvány kitöltésével, melyet az Ügyfélszolgálat/ Online ügyfélszolgálaton keresztül vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre van lehetőségük részünkre eljuttatni.
Amennyiben fenti szerződéskötési módok közül egyikre sincs lehetősége, úgy Gánt Község Önkormányzatánál lévő „Új bekapcsolás” nyomtatvány kitöltésével, és postacímünkre történő megküldésével igényelheti a Szerződés megkötését.


- Posta cím: 8000 Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgy, Hrsz: 020087/8


A Szerződés létrejöttével az állandó lakosok részére átadásra/kiküldésre kerül az edényazonosító matrica, mely igazolja a szolgáltatás igénybevételének jogosságát évi 52 alkalommal.
Az üdülőként, nyaralóként használt ingatlanok tulajdonosai évi 26 alkalommal kötelesek igénybe venni a szolgáltatást. Részükre a hulladékszállítás igénybevételére jogosító matrica kerül átadásra/kiküldésre, melyet az ingatlantulajdonos által beszerzett és kihelyezett zsákokra kérünk felragasztani.
Fentieken túl, 2023. évre vonatkozóan minden ingatlanhasználó részére biztosítunk 8 db zöldhulladék matricát is.
A települési hulladék gyűjtési napja, valamint a további hulladéktípusok gyűjtései a mellékelt hulladéknaptárban lesznek megtalálhatóak.


Amennyiben a szerződéskötéssel kapcsolatban kérdése merülne fel, úgy ügyfélszolgálatunk az alábbi elérhetőségeken áll szíves rendelkezésükre:
Telefon: 22/507-419/2-es gomb Honlap: www.deponia.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Depónia Nonprofit Kft.